Biskop Lennart Koskinen avbryter politiskt möte

Nu är Almedalsveckan på Gotland igång. Sverigedemokraternas möte avbröts av biskopen i Svenska kyrkan, Lennart Koskinen. Så här skriver Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7418880.ab

Där uttrycker biskopen förvåning att han inte kan avbryta ett möte för ett demokratiskt parti och att det ”undergräver våra demokratiska rättigheter” om man inte får avbryta politiska partiers möten.

Hörde nyss på Studio1 där Koskinen utvecklade sitt resonemang. Han sa att det absolut inte har något med partipolitik att göra och han är helt opolitisk utan det handlade om något slags ”varumärkesintrång” som SD tydligen mycket medvetet (enligt Koskinen) skulle ha gjort sig skyldiga till för dom hade ställt sig för nära Svenska kyrkans skylt med logo (SD stod på anvisad plats med tillstånd från polisen). Det här med logotyper är Svenska kyrkan tydligen oerhört noga med. Men jag får ändå en gnagande misstanke om att Lennart Koskinen kanske ändå hade dolda politiska avsikter och kanske ändå la något politiskt i det här när han försäger sig och säger att han ”beklagar att Sverigedemokraterna kanske kommer in i riksdagen”. Beklagar han det så är han ju knappast partipolitiskt likgiltig. Men det kanske bara var jag som övertolkade…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s