FN vill att pojkar omskärs

Jag hör på Lunch-Ekot i SR att HIV-spridningen i Afrika minskar. Ökad kondomanvändning, färre sexpartners och omskärelse av män är orsaken. Enligt reportern kampanjar FN för att införa eller återinföra traditionen att omskära pojkar. Hm… det medicinska här kan jag inte men tydligen gör omskärelse av pojkar så att risken för HIV-spridning minskar. Jag får ändå en kväljande känsla av att det här är fel. Vi kan såklart också skära av klitoris på flickor och sy ihop dom så dom i stort sett inte kan ha sex och vips så har vi minskat risken för att sexuellt överförbara sjukdomar sprids (jodå, jag vet att ett av dom tyngsta argumenten för att omskärelse av flickor ska vara förbjudet är att omskärelse ökar risken för HIV-spridning, men jag lovar, skär man bara tillräckligt mycket och syr tillräckligt mycket så kommer samlag att bli en jobbig historia för flickor och då kommer sexfrekvensen att minska och då kommer HIV-spridningen att minska).

Man kan såklart lösa många problem radikalt. Hugg händerna av folk så kan dom inte stjäla eller varför inte hugga huvudet av dom så slutar dom andas och släpper inte ut koldioxid och bidrar inte längre till växthuseffekten. Man kan göra mycket om man bara vill. Alla förslag som inte innehåller avskärande av kroppsdelar tycker jag är bra och ska beaktas.

Jag är ju lite konspirationsteoretiskt lagd så jag kan inte låta bli att undra om det här har något med att göra att omskärelsen är inriktad på män. Skulle FN kunna gå ut och rekommendera att kvinnors bröst ska skäras av för att minska bröstcancerfrekvensen? Jag tror faktiskt inte det. Självklart kan man invända att omskärelse av pojkar är lagligt (till skillnad från omskärelse av flickor) men är inte den lagligheten snarast ett tecken på hur vi ser på pojkar och flickor?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till FN vill att pojkar omskärs

 1. Kjell skriver:

  Det här måste du se:

  Läs detta också
  http://mensightmagazine.com/Articles/Tinari,%20Paul/africancirc.htm
  http://www.drmomma.org/2009/09/hiv-increases-in-africa-where-most-men.html

  Omskärelsekampanjerna har också resulterat i att andra grupper som förordar kvinnlig könsstympning har blivit uppmuntrade.
  Det finns nu liknande studier som ”bevisar” att könsstympning av flickor minskar risken att smittas av HIV.

  Vissa stammar som tidigare har haft som tradition att omskära pojkar i samband med initieringsriter till vuxenvärlden, har nu börjat med detta igen.
  De har troligtvis blivit uppmuntrade av den officiella omskärelsekampanjen.
  Läkare och politiker har under många år försökt stoppa detta eftersom massor av ungdomar dör eller blir skadade för livet.
  Det arbetet verkar nu vara mer eller mindre utraderat.

  Eftersom resultaten av omskärelsekampanjen har lett till en större smittspridning, har
  man börjat lobba för obligatorisk omskärelse av alla barn (pojkar).

  Min uppfattning är att detta vansinne måste stoppas till varje pris.
  Historiens dom kommer bli mycket hård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s