Nej tack till Pridefestivalen

Idag drar Pridefestivalen igång i Stockholm. Som jag skrivit om tidigare i min blogg så gillar jag inte Pride. Inte för att jag är emot hbt-personers rättigheter utan för att jag inte vill se hbt-personer som en särskild grupp. Pride bygger på att hbt-personer är en annan grupp som bygger på sexuell tillhörighet. Så Pride leder åt helt fel håll, tycker jag.

Alla partiledare för riksdagspartierna + Feministiskt initiativ och Piratpartiet är inbjudna att tala. Göran Hägglund (KD) är den enda som valt att inte komma. Hans frånvaro ska tydligen symboliseras med en tom stol på scenen där politikerna ska tala. Jimmie Åkesson från Sverigedemokraterna var dock inte välkommen dit… Märkligt, egentligen. Tydligen hade andra partiledare sagt att om Jimmie skulle komma tänkte dom inte komma dit. Dom är ju inte så toleranta mot människor som har andra politiska åsikter och ändå får dom tala på en festival som i alla fall säger att den är för tolerans. Är inte det ironiskt så säg.

Feministiskt initiativ är nu förbannade på Sverigedemokraterna. Anledningen är att SD sagt att dom är ett HBT-vänligt parti. Sissela Nordling Blanco (FI) är tydligen någon slags representant och talesman för HBT-människor och hon skriver i en debattartikel att fler måste ta krafttag mot rasism i ”vårt” namn.

Artikel: http://svt.se/2.35188/1.2083325/.

Resonemanget är ungefär att SD sagt att dom är HBT-vänliga och hon tycker att SD är rasistiskt och då känner hon sig som representant och talesman för HBT-människor som att HBT-människor stödjer rasism. Någonting sådant.

Ja, det är sant att SD är emot att homosexuella ska få adoptera barn. När det gäller äktenskap mellan homosexuella så är dom väl inte överförtjusta i det men att varje religiöst samfund själva får bestämma om dom vill viga homosexuella eller inte. Dom är i alla fall inte emot att man som idag rent juridiskt ska kunna ingå äktenskap med någon av samma kön.

Är det verkligen att ”hetsa mot homosexuella”? Har man en så ”vidrig människosyn” att man inte ens ska få tillåtas berätta om vad man tycker om man tycker så? Här tycker jag att Pride också känns som att man måste tycka precis som dom för annars stämplas man som homofob, rasist och gud vet vad. Det är liksom ingen nyans, ingen diskussion, ingen debatt utan stenhårt dogmatiskt att man måste hålla med om allt. Antingen är man med dom eller så är man deras fiende, verkar dom tycka (”dom” här är alltså dom som leder Pridefestivalen och som gjort sig till talespersoner för HBT-personer).

På sätt och vis var det nog bra att inte Sverigedemokraterna tilläts komma till Pride för då slapp dom ju tacka nej och bli hånade på det sätt som Kristdemokraterna nu kommer att bli (för övrigt blev KD utbuade under förra Pride och i år när dom inte kommer dit blir dom utbuade för att dom inte är där).

Precis som Sissela från FI är inne på så är Sverigedemokraterna det enda större parti som är emot en islamisering av Sverige så ska man spetsa till det lite kan man hävda att Sverigedemokraterna är Sveriges enda HBT-vänliga parti.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nej tack till Pridefestivalen

  1. Frihetenärhär skriver:

    Res er för mänskligheten! Ner med Feminismen!

    Ha en bra dag! 🙂

  2. Varg i Veum skriver:

    Så sant vmm! Jag har nu inget emot homosexuella i sig, men detta sliskiga påtvingande av de ”rätta värderingarna” är vämjelig. Detta hänger ihop med den gamla kommunistiska tanken att man kan ändra massans attityd med massiv propaganda. Det finns inga individer. Kommunismen stod ju för att alla människor är robotar som egentligen tycker som makten, bara de får lära sig den rätta synen uppifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s